Категории
Най-купувани

Смарт сензор за откриване на Вибрации, Наклон и Движение Aqara

Смарт сензор за откриване на Вибрации, Наклон и Движение Aqara
Смарт сензор за откриване на Вибрации, Наклон и Движение Aqara Смарт сензор за откриване на Вибрации, Наклон и Движение Aqara
Производител: OEM
Код на продукт: Aqara Vibration Sensor
Бонус точки: 0
Наличност: В наличност
Цена: 31.99лв
с ДДС: 31.99лв

Телефон за поръчки: 0876 701 451

Вибрационният сензор на Aqara е устройство, което открива движение, вибрации, падане и наклон. Този датчик алармира за своето движение, а не движението на външни предмети. Това ще рече, че ако го залепите например на входната врата на своя дом или на някой прозорец, той ще ви уведомява ако някой почука или стъклото бъде счупено.
Приложение на Aqara Vibration Sensor в умния дом
Тъй като това се нарича “сензор за вибрации”, то е доста очевидно, че трябва да открива вибрации, но всъщност може да направи повече.
Освен засичане на вибрации, сензорът може да засече падане и изпускане (на самия сензор или нещо върху повърхността, на която е поставен).
Освен това този умен датчик открива и алармира при засичане на наклон по вертикалата.
 
Самият сензор е вграден в бяла квадратна кутия със заоблени ръбове. Тялото почти напълно повтаря тялото на сензора за температура и влажност Aqara , очевидно за обединяване на производството. На предната повърхност – има маркировка под формата на две вълнообразни линии и синя LED светлина. В горния край на сензора е бутон за сдвояване с Хъба.
 
Батерията CR2032 е скрита зад задния капак, както при подобни сензори (например в сензор за  температура или бутон за безжична връзка ). За да получите достъп до батерията, можете да използвате монета или просто да завъртите сензора (ако вече е залепен на повърхността).
 
Съдържанието на кутията включва сензор, ръководство и резервен стикер, ако искате да преместите устройството, ако вече сте го поставили някъде.
 
Практическо използване на вибрационния сензор
Съвсем очевидно е, че Aqara Vibration Sensor е проектиран да допълва алармената система, а именно да следи цялостта на прозорците.
Пример: Живеете в къща или на нисък етаж в жилищен блок. За крадците най-лесният начин да влезнат в дома ви е като счупят прозорец. Ако имате поставен вибрационен датчик на прозореца, при счупване, веднага ще бъдете информирани за това по телефона и сирената на Хъба ще се задейства с пълна сила.
акара вибрационен сензор монтаж на прозорец
 
Тогава най-вероятно нападателите ще предпочетат да се оттеглят. Разбира се, алармената система може да направи с датчици за движение , но в този случай крадците вече ще са в къщата.
 
Това е основната цел, но можете да я използвате в други сцени, като включите своята фантазия и изобретателност.
 
Има хора, които обичат да оставят личните си вещи на стълбището до входната врата, като бебешки колички и велосипеди и др. Можете да поставите сензора в количката или го залепите за колелото. Ако се преместят, ще получите известие или алармата ще се включи (според вашите настройки).
монтаж на стълбище на вибрационен сензор
 
Но тук трябва да тествате този подход, защото радиусът на действие на ZigBee протокола е 20 – 30м, т.е. трябва наоколо да е Мултифункционалния хъб.
 
Сигнализацията може да работи не само срещу външни лица, но и с близки, които обичат да пипат личните вещи на друг член на семейството. Сензорът за вибрации може да се монтира на вратата на шкафа, върху кутия с ценности, врата на сейф или хладилник.
 
Добавяне на сензор за вибрации на Aqara към приложението Mi Home
Сензорът за вибрации може да бъде добавен към платформата за интелигентен дом на Xiaomi – Mi Home. Той работи с протокола ZigBee, което означава, че е необходим Хъб за неговата работа. Струва си да си припомним, че може да управлявате сензора с Android и iOS операционни системи.
 
За да свържете сензора отворете приложението Mi Home: кликнете върху бутона “Добави ново устройство”, изберете сензора за вибрации от списъка или пуснете автоматично търсене. На сензора за вибрации ние задържаме бутона за сдвояване за 5 секунди, индикаторът трябва да мига 3 пъти в синьо, след което 
Графикът е изграден само за 1 ден, в контекста на седмицата и месеца все още не е показан (ще трябва да мине време, за да видите тези стойности).
 
Вторият елемент от менюто ви позволява да регулирате чувствителността на сензора.
Налични са общо 3 индикатора, изберете “Висока чувствителност”, след промяна на настройките, програмата иска да натиснете бутона на сензора, за да потвърдите.
 
Как и кога се задейства сензорът за вибрации
Първото действие на “Вибрация, открита” е откриването на вибрации. Съответно, сензорът е разпознал вибрациите – той може да оповестява не повече от 1 път в минута.
Второто действие “Откриване” е откриване на падане. Той работи, ако сензорът се ускори рязко и рязко спре (което характеризира падане).
Третото действие “Tilt detected” – открива наклон. Точно задейства се, ако наклонът преминава по вертикалната ос. Например поставен под капак на кутия или вертикален шкаф.
избор на индикатор за засичане от вибрационен датчик
 
На всяко действие, може да зададете какво да последва. Например да си включи лампа, да се включи сирената, да се включи радио, да ви оповести по телефона, да се включи климатика или каната за гореща вода и още много други.приложение на сензор за вибрации
 
Характеристики на Aqara Vibration Sensor
Марка: Aqara
Модел: Vibration Sensor
Сървър: Китай
Захранване: батерия CR2032 (включена)
Свързване: Безжично чрез Zigbee
Функции: Засичане на вибрации, наклон, падане
Контрол: През приложение за телефон Mi Home (работи с Apple и Android)
Материал: Висококачествен ABS
Цвят: Бял
Работен Обхват: 20-50 метра от Хъба
Размер: 36 x 36 x 9 мм, тегло 12 грама
Комплекта включва:
1 x Aqara Vibration Sensor;
1 x Ръководство за Потребителя;
1 x Резервна лепенка
Забележка: Това устройство не работи самостоятелно. Нужен е Хъб.

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода в полето отдолу:Powered By OpenCart.
Mol BG © 2021

Back to Top